Рубрика: Аудио и видеотехника
Како до квалитетни звучни кутии? - 6. дел: Мирисот на дрвото и туткалот
Автор: Емилијан Иљоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/2007.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во изминатите 5 продолженија научивме како да ги измериме параметрите на еден драјвер и да ги пресметаме димензиите на кутијата и вредностите на елементите на свртницата. Пет продоженија, а не сме заковале ниту една штица! Па зарем звучните кутии не се направени од дрво? Проблемот е во комплексноста на анализата на релевантните фактори, но и во тоа што на столаријата не и го придаваме заслуженото внимание.

Клучни зборови:
Сечење на иверката на потребните димензии

Сечење на иверката на потребните димензии

Изглед на кутијата – 5 страни монтирани

Изглед на кутијата – 5 страни монтирани

Исушена и обработена кутија

Исушена и обработена кутија

Боење на кутијата

Боење на кутијата

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/2007. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.