Рубрика: Аудио и видеотехника
MXO Monitor-Output–Convert na Matrox
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Повеќенаменскиот MXO Monitor-Output–Convert на Matrox, овозможува набљудување на повеќе влезни сигнали на еден монитор, дава излезен сигнал со радиодифузен бродкаст (broadcast) квалитет и синхронизирано видео со аудио, како и конверзија на повеќе сигнали кои доаѓаат до оваа "кутија" по различни патишта. Уредот е мал и портабал, а овозможува да го претворите вашиот лаптоп во единица за монтажа или лесно и едноставно да го придодадете на вашата постоечка работна станица без да го исклучите. Уредот е компатибилен со Интел и PowerPC базирани компјутери и лаптопи.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.