Рубрика: Аудио и видеотехника
Densitè series на Miranda
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


DensitèSeries на Miranda се уреди составени од модули кои се сместени во едно куќиште. Ова решение е одлично, бидејќи зафаќа мал простор а врши голема работа. Не се потребни комплицирани поврзувања на повеќе уреди, а исто така е поевтино отколку да се набави уред за секоја функција. Вака спакуван уред од модули е погоден за мали ТВ-станици и студија. Densitè Series на Miranda се напредни HD/SD уреди за процесирање на сигналот, за дистрибуирање и рутирање. Перформансите се одлични, а уредите овозможуват модуларен интерфејс на Up/Down/Cross converter со AFD, вграден мониторинг со софистицирани контроли преку IP.

Densitè Series на Miranda се уреди составени од куќиште во кое се сместени модули со различни перформанси за соодветни функции, далечинска команда и софтвер за далечинска команда. Со разни комбинации на модулите можат да бидат "спакувани" уреди кои даваат сигнали со висок квалитет. Тие уреди можат да се користат за:
- Видео и аудиопроцесирање на повеќе видови формати
- Up/Down/Cross и A/D, D/A конверзија
- Рутирање
- Мерење и мониторинг
- Дистрибуција на сигналите
- Фибер интерфејс
- Sync puls генератор и др.
Сите овие уреди се интересни и многу корисни, а не се многу скапи во однос на она што го нудат. Во овој текст ќе биде претставен уредот Up/Down/Cross converter XVP-1801+ DAP-1781, кој е доста интересен и со одлични можности, а за останатите по неколку информативни реченици.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.