Рубрика: Аудио и видеотехника
Sony AWS-G500E – аудио/видео свичер во "актен" чанта
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Sony AWS-G500E претставува интегриран уред, кој во себе содржи повеќе уреди со повеќе можности и за повеќе намени. Накратко кажано, тоа е мобилен аудио/видео уред сместен во една единствена чанта, но со перформанси блиски до многу поголемите негови "роднини". Каде и да е и кога и да е, ако постои потреба за снимање или пренос во живо на разни случувања, само треба да ги поврзете камерите и микрофоните, да го вклучите напојувањето, и спремни сте за работа. Со своите одлични карактеристики Sony AWS-G500E ја реализира едноставно потребата за разни конфигурации, било да станува збор за SD или HD-сигнали, на терен или во студио. Со овој уред ослободени сте од мислата дали сте понеле сè или дали можете да ја реализирате поставената задача и ви останува само да се сконцентрирате на случувањето и максимално да се посветите на инвентивноста во креирањето. Прочитајте за дознаете зошто е тоа така?

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.