Рубрика: Аудио и видеотехника
VPS 715 1.5M GINGA - видеомиксер на FOR-A
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Видеосвичерите на FOR-A беа водечки и популарни видеосвичери на СД пазарот. Продолжение на тој тренд се новите дигитални миксери од серијата GINGA (Galaxy). Инаку, Galaxy ("GINGA" на јапонски) значи Галаксија, а името упатува на нешто големо во своите можности. GINGA серијата е нова гордост на FOR-A и претставува последен продукт од линијата на дигитални видеомиксери. VPS-715 е 1.5M/E analog/digital video switcher кој има ист концепт како и VPS-700, но е со 1,5M/E конфигурација. Првпат беше изложена на NAB 2008 година во Лас Вегас.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.