Рубрика: Аудио и видеотехника
Ако сè уште не сте се одлучиле
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Ако сè уште не сте се одлучиле како да преминете во дигиталниот домен и ХД стандардите, текстов нуди неколку совети за избор на видеомиксер, рутинг свичер и систем за архивирање на видеосодржините. Се надевам дека ќе ви помогнат во правилното одлучување.

Прикажани се следниве уреди: видеомиксери од KM-H серијата на JVC, рутинг свичер Broadcast Videohub и Optical Disc Library на JVC за архивирање на видеосодржини.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.