Рубрика: Аудио и видеотехника
Што ќе се случи со телевизијата во наредните години
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Познавачите на оваа проблематика сметаат дека во наредните десет години нема да има некои големи изненадувања. Стереоскопското 3D и понатаму ќе биде на пиедестал како победник, мобилната ТВ ќе продолжи да се тркала кон подобрување на перформансите, активното учество на гледачите од дома ќе биде реалност, а, исто така, ќе биде менаџирана и заштитена содржината на програмите преку разни платформи. Од друга страна, континуираната еволуција на технологиите си продолжува и таа доведува до се поквалитетни и поефтини нови производи, алатки и решенија.

Клучни зборови:

Повеќето од големите производители на ТВ-опрема во нивната понуда веќе вклучуваат 3Д ТВ-приемници

Гледањето на ТВ преку мобилен теле¬фон веќе е реалност

Современите камери опремени со solid state и DSLR технологии се со сè помали димензии, но зголемен број на перформанси

Дали вградувањето типично компјутерски програми во модерните ТВ-сетови ја навестува иднината на комуникациите

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.