Рубрика: Астрономија и астронаутика
Вселенски дестинации за одмор од соништата
Автор: Невенка Стојановска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Еве дојде уште едно лето и веќе сите планираме како и каде да ги поминеме годишните одмори. Плажа, море, сонце, планина..... некој активно, некој мрзеливо лежејќи, полнејќи ги истрошените батерии. Доколку искуството на бестежинската состојба или пат низ вселената е она со што би сакале да се пофалите пред вашите пријатели, тогаш токму тука ќе ги најдете информациите кои ви се потребни за преземање на оваа крајна екстремна авантура. За станување благонадежен вселенски турист постојат неколку опции, кои најмногу зависат од длабочината на вашиот џеб, но и од вашите здравствени ограничувања.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.