Рубрика: Енергетика
Енергетска иднина на Земјата (2): Зачувување на јаглеродот под контрола
Автор: Борче Милчески
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Повлекувањето на глечерите, силните урагани, жешките лета, потенките поларни капи се лоши предзнаци на глобалното затоплување. Тие ги поттикнуваат големите компании, а истовремено и самите влади, да работат на еден нов историски модел за искористување на фосилните горива.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.