Рубрика: Аудио и видеотехника
LCD или плазма ТВ-приемник (2)
Автори: Наташа Божиновска, Зоран Тасиќ
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Откако во првиот дел од овој напис ја разгледавме технологијата на ЛЦД-дисплеите во овој, втор, дел ќе се задржиме на плазма екраните. На крајот од овој дел ќе дадеме и споредба на ЛЦД и плазма екраните со низа совети за избор на ЛЦД или плазма компјутерски монитор и ТВ-приемник.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.