Рубрика: Омнибус
Икс-манија
Автор: Александар Тошоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Фондацијата за икс-награди (X Prize Foundation) е основана со цел да поттикне радикални иновации од корист за човештвото. Фондацијата организира повеЌе натпревари кои имаат за цел да ги мотивираат поединците и организациите да излезат со решенија за предизвиците со кои се соочува човештвото. Наградите на овие натпреварувања изнесуваат по неколку десетици милиони долари, а целта е да го привлечат вниманието на јавноста кон областа за која се однесува.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.