Рубрика: Медицина
На повидок пандемија на свински грип?
Автор: Милка Калајџиска-Петрушевска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Светот го вознемири веста дека во Мексико избувнала епидемија на свински грип што се заканува да стане пандемија, односно да поприми светски размери, да се прошири насекаде. За какво заболување станува збор и кои се решенијата за заштита ќе дознаете од понудениов текст.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.