Рубрика: Автомобилска техника
Механички KERS со замајна маса за Формула 1
Автор: Томе Скендеровски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Согласно со новите прописи во Ф1, од оваа сезона е дозволена употребата на хибриден погон за болидите со строго дефинирани услови на негово користење. Во овој момент во игра се две концепции на хибридниот погон. Едниот е комбинација од моторот СВС потпомогнат со систем од електромотор и батерии (Honda, BMW и Mc Laren), а другиот е комбинација од моторот СВС и механички систем со замајна маса кој ќе се вградува во болидите на Вилијамс (Williams) и за кој ќе стане збор во овој текст.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.