Рубрика: Автомобилска техника
Одржување и поправка на автомобилите (9): Неисправност на системот за управување
Автор: Томе Скендеровски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Почнуваме со втората серија од Серијалот за поправка и одржување на автомобилите кој ќе содржи нови седум теми. Првата тема од оваа серија ја посветуваме на одржувањето на системот за управување и ќе биде претставена во два написи. Во овој напис, ќе се запознаеме со симптомите кои укажуваат дека нешто не е во ред со овој систем и како истите да ги протолкуваме. Во следниот напис ќе проговориме за отстранување на дефектите а потоа, во заклучокот, ќе бидат поместени некои интересни моменти (совети) од поправката и одржувањето на овој систем кои секогаш треба да се имаат предвид.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.