Рубрика: Физика
Невидливоста - епохално откритие
Автор: Петар Лагудин
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Деали сме на пат до остварување на еден од најчестите СФ начини на заштита - невидливиот штит којшто го штити објектот од непријателски оган, природна катастрофа експлозија на ѕвезда...?. Оваа интересна тема се појави на листата на научни "топ-теми" уште пред две години. Во минатата 2008 год. таа исто така беше една од топ-темите на американското списание Discover. За што станува збор дознајте од следниов напис.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.