Рубрика: Омнибус
Алберт Ајнштајн од еден друг агол
Автори: Калина С. Андонова, Анета Илиевска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


На 14. март оваа година се навршуваат 130 години од раѓањето на Нобеловецот, на генијалниот научник Алберт Ајнштајн, познат германски физичар со еврејско потекло, во 1999 година прогласен за личност на столетието. За научните откритија на Ајнштајн ЕМИТЕР има пишувано во повеќе наврати. Затоа, по повод овој јубилеј, одлучивме да го претставиме Ајнштајн од еден друг агол како мудар и духовит човек, свирач на виолина, хуманист, со мани и доблести како и секој обичен човек.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.