Рубрика: Електроника
Индикатор за жед на собни билки
Автор: Невенка Стојановска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Наводнувањето на домашните цвеќиња не секогаш и за секого е лесна задача. Дозирањето на вистинското количество вода и одредувањето на вистинскиот временски интервал секогаш е тешко да се погоди "од прва", а резултатите се некогаш катастрофални, растението или ќе се исуши или, пак, ќе заврши со скапан корен. За сите коишто сакаат да уживаат во сјајот на домашната градина во нивната дневна соба, еве еден интересен проект кој ќе ви помогне во одржувањето на виталноста на вашите собни растенија.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК414
ИК: 74HC132
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.