Рубрика: Аудио и видеотехника
LCD или плазма ТВ-приемник (1)
Автори: Наташа Божиновска, Зоран Тасиќ
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Дали можете да им помогнете на оние што се во дилема кога купуваат нов ТВ-приемник, да се одлучат што да одберат? Овој напис ќе ви овозможи да бидете во состојба да дадете добар совет. Како прво, ќе ги изнесеме принципите на LCD и ПЛАЗМА технологиите, а по-тоа ќе дадеме споредбата на карактеристиките на LCD и ПЛАЗМА екраните.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.