Рубрика: Омнибус
Кратки информации
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 204 - 4/2022.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Кратки информации од повеќе научно-технички области

Повеќелиниска SKF пумпа за подмачкување;
Паметните сензори полека се вткајуваат во секојдневниот живот;
Активирајте Facebook Protect, за да не ја изгубите вашата сметка;

За првпат секвенциониран целиот човечки геном;
Гетингеровото јајце на Карл Шлер;
Лажни Chrome Windows може да ги измамат дури и највнимателните;
Препораки за гласност на интернет аудиостриминг и дистрибуција на барање;
Дали аналгетиците ја попречуваат ефикасноста на лековите за коски?;
Dan Clark Stealth – најдобрите слушалки на светот;
Bosch даде зелено светло за масовно производство на SiC чипови;
Дигиталното радио во Обединетото Кралство ќе се спои со  Radioplayer;
Како луѓето ги избираат ѕвездите што сочинуваат едно соѕвездие?;
Остварена прва врска на 10GHz во македонското радиоаматерство;
Прва компјутерска програма со еко сертификација;
Собир на радиоаматерската „Z3 портабал група”

 

 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 204 - 4/2022. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.