Рубрика: Омнибус
Кратки информации
Автор: Редакција Емитер
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-12/2020.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Условите за живот на Земјоликите егзопланети; Алгоритам креира реални звуци на гитара; Што ако се појави “син екран” на компјутерот?; Засилува× AGD THE AUDION; 8 TB SSD – доволно?; Суперспроводливост на собна температура!; Пипистрел со мотор на водород; Звукот на дефектите; Детекција на примордијална кварк-глуонска плазма?; Грамофонска рачка HiFiction Thales;  Микрофон за следната генерација паметни телефони, коли и лаптопи

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-12/2020. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.