Рубрика: Информатика
Како да инсталирате RAM меморија во 2022 година
Автор: Невенка Стојановска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 204 - 4/2022.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Едноставен водич за инсталирање и нагодување на RAM со помош на XMP

Како и повеќето од хардверот, RAM меморијата постојано се надградува со побрзи модули кои се појавуваат на пазар­от на секои неколку години. Иако можеби ќе паднете во искушение да купите две нови парчиња од најновата DDR4 RAM меморија за да ги обезбедите придобив­ките од надградбата и нивното работење на 3200 MHz, има неколку работи што мора да ги земете предвид.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 204 - 4/2022. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.