Рубрика: Електротехника
XGT – нова визија за безжичната иднина
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-12/2020.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Новите 40V батерии на Макита ќе бидат рамо до рамо со докажаниот, водечки и општоприфатен LXT/LXTA систем. Сепак, со новитетите што ги донесува XGT технологијата за кусо време ќе станат масовен избор на корисниците!  

XGT е кратенка од neXt Generation Technology, нов, самостоен систем на алатки, батерии, полначи и опрема. Ос­но­вата се новите 40-волтни акумула­тори, со кои автономијата на работење­то осет­но се зголемува.

Замена за LXT? Не, Макита и пона­та­му ќе инвестира во 18V-технологија, и се­како ќе видиме и нови производи. XGT ќе до­несе на пазарот една нова палета на по­моќни уреди кои, без сомнение, ќе на­и­дат на широка прифатеност кај ко­рис­ниците.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-12/2020. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.