Рубрика: Електроника
Тестер на зенер-диоди
Автор: Гоце Ристоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-12/2020.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


На секој електроничар му е познато колку е понекогаш важно, помеѓу стари зенер-диоди или зенер-диодите на кои им е избришана ознаката, да се пронајде исправната или таа со бараната вредност. Иако уредот за испитување зенер-диоди поретко се користи, пожелно е да го поседува секоја работилница за електроника.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК2001
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-12/2020. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.