Рубрика: Електроника
Тестер на ЛЕД диоди
Автор: Сашко Таневски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


При изработката на некои проекти честопати се јавува потребата да се изберат ЛЕД диоди со слични или приближно исти карактеристики. Апликацијата која ви ја претставуваме во овој кус напис во многу ќе ви ја олесни оваа задача.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.