Рубрика: Информатика
Најдобрите антивирусни софтвери во 2019
Автори: Ива Зафировска, Невенка Стојановска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-12/2019.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Добриот антивирусен софтвер ќе го заштити вашиот компјутер и мобилните уреди од малициозен софтвер, чувајќи ве безбедни од хакерите, сајбер-криминалците и од најновите интернет- закани. Имајќи го предвид постојаниот подем на сајбер-криминалот, од особена важност е да се инвестира во добар, сигурен и ажуриран антивирусен софтвер,  и тоа не само за вашиот компјутер, туку за сите уреди што имаат пристап на интернет. Но, која антивирусна програма да ја изберете? Се разбира... најдобрата :)

Крајот на годината е време кога се сумираат резултатите од изработеното, се анализираат грешките, но се прави и избор од најдоброто во таа година. Така на повеќе места осамнаа топ-лисите на најдобрите анти-вирусни програми за оваа година. Во продолжение, ние ви ја претставуваме нашиот избор на топ 5 програми за заштита во оваа година.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-12/2019. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.