Рубрика: Астрономија и астронаутика
Нов вид космички објект – мини црна дупка или макси неутронска ѕвезда?
Автор: Петар Лагудин
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-12/2019.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Неодамна на самиот раб на нашата галаксија, Млечниот пат  беше откритен еден мошне чуден астрономски објект, чиишто карактеристики се блиски на оние од мини-црна дупка, но истовремено наликуваат и на оние од некоја макси-неутронска ѕвезда.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-12/2019. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.