Рубрика: Информатика
FaceApp - променете го виртуелно стилот, возраста и полот
Автор: Ива Зафировска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4-6/2019.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


До пред само некоја година, софтверот за “стареење” (или “подмладување”), на лицето можевме да го гледаме во акција само во некои футуристички филмови и ТВ-серии. Брзиот развој на науката и технологијата, особено во компјутерската технологија и софтверот, овозможија довчерашната фантазија да биде достапна секому, ако на личниот смартфон ја инсталирате апликацијата FaceApp. За забава, можете да му овозможите на вашиот партнер да види како ќе изгледа по 30 или 40 години (претходно смислете некој добар план за бегство).

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4-6/2019. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.