Рубрика: Омнибус
Кратки информации
Автор: Повеќе соработници
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4-6/2019.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Квантна физика во звучните бранови;

Пристигнува паметен ранец на којшто може да се игра Тетрис;

Хокинговата радијација – лабораториски докажана!;

Вештачката интелигенција сèè поприсутна во Германија;

Звукот на осумдесетите денес –  bluetooth касетофон;

Астрономите откриле нов начин на трансфер на ѕвезда во црна дупка;

Пејсмејкер што се полни со отчукувања на срцето;

Македонски систем за предупредување од екстремни врнежи и поплави;

Samsung Galaxy Note10+ 5G – телефон со најдобри камери;

Хибридни засилувачи TAGA Harmony;

Македонските млади радиоаматери на YOTA кампот во Бугарија

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4-6/2019. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.