Рубрика: Информатика
Kaspersky Small Office Security
Автор: Невенка Стојановска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1-3/2019.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Kaspersky Small Office Security е решение наменето за малите прет­пријатија коешто овозможува заштита од малициозен софтвер со врвни технологии. Решението нуди заштита не само на компјутерите, туку и на финансиите, деловната репутација и на личните податоци, како и на до­верливите информации за клиентите на компанијата – сè она што е важно за еден бизнис.

Пакетот е лесен за употреба, што е особено важно за малите бизниси. Со Kaspersky Small Office Security може да се управува и преку веб-конзола, па ако фирмата нема сопствени ИТ-спе­ција­листи, администраторот од далечина може да управува со безбедноста на сите уреди што го користат ова решение за заштита, независно дали се работи за лаптопи, десктоп компјутери и сервери за датотеки или паметни телефони и таблети што користат Андроид плат­форма. Решението обезбедува заштита од светска класа и истовремено се ка­рак­теризира со ниска потрошувачка на ресурси, со што се овозможува врабо­тените да се фокусираат на работата.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1-3/2019. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.