Рубрика: Енергетика
Полнење на плински боци за домаќинство
Автор: Томе Скендеровски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10-12/2018.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Нашата новинарска екипа ја посети акредитираната полнилница за ТНГ (течен нафтен гас) на Макпетрол АД во Миладиновци и направи една мошне интересна репортажа, со којашто ќе ве запознаеме со законски дозволено и безбедно полнење на плински боци со ТНГ за домаќинство. Линијата за полнење е современа полуавтоматска линија, произведена од светски најпознатиот бренд за овој вид индустриска опрема, данскиот “Косан Крисплант”. Имаше што да видиме и без цензура и задршка, сето тоа ќе ви го прикажеме во оваа репортажа.

Клучни зборови:
Сè започнува со темелно миење на боците со биоразградливи реагенси и еколошки детергенти пот¬ребни.

Сè започнува со темелно миење на боците со биоразградливи реагенси и еколошки детергенти пот­ребни.

Полуавтоматски карусел за полнење на плинските боци со ТНГ.

Полуавтоматски карусел за полнење на плинските боци со ТНГ.

Завршна контрола на пропустливост на полните плински боци.

Завршна контрола на пропустливост на полните плински боци.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10-12/2018. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.