Рубрика: Информатика
Вовед во PHP (5)
Автор: Ива Манова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1-2/2015.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во ова продолжение ќе дознаете како со помош на формите во PHP може да се креира динамичка интернет-страница во која ќе има контакт-форма, каде што се внесува име и електронска пошта. Исто така ќе дознаете како да се користат базите на податоци креирани во MySQL.

Еден од заедничките чекори за да се добие влезна акција од корисниците на веб-апликацијата е преку HTML. На пример, преку контакт-форми, каде што преку електронска пошта се купуваат производи од интернет-продавница или преку некој е-маил сервер којшто праќа и прима мејлови. Во овој дел ќе научиме како се прават скрипти и како преку нив се испраќа некое барање преку вашиот интернет-пребарувач и како се прават контакт-форми. Исто така ќе дознаете и нешто за тоа што претставуваат XAMPP и MySQL и како се употребуваат.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1-2/2015. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.