Рубрика: Информатика
Вовед во PHP (1)
Автор: Ива Манова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6-7/2014.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


PHP е специјализиран програмски јазик којшто се користи за изработка на динамички веб-страници т.е. за динамичко генерирање на HTML код. Овозможува полесно изработување на интернет-страници, а поради неговата голема моќ овој програмски јазик го користат и најпосетените светски страници како Facebook и Youtube.

Дали сте подготвени за револуција во својата веб-дизајнерска работа? Ако се осврнете кон PHP програмирање, ве уверувам дека ќе го засакате и лесно ќе го користите, а со тоа и многу ќе вложите во својата иднина. Добро вложување? Зошто? Многу едноставно. PHP е еден од моментно најпопуларните и најмоќните програмски јазици на пазарот. Бројот на интернет-страници што го користат расте од ден во ден, а и бројот на фирми коишто сакаат промени на своите страници е сè поголем. Па зошто вие да не бидете еден од ретките кој ќе направи една таква интернет-страница?

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6-7/2014. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.