Рубрика: Информатика
Автоматско бришење на приватни податоци од веб-прелистувачи
Автор: Бранко Атанасовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4-6/2017.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


При пребарувањето на интернет, секој веб-прелистувач по дифолт ги меморира приватните податоци на корисникот. Тука се подразбира комплетната историја на посетените веб-страници, пребарувања, cookies и преземањата. Се разбира, нивното бришење може да се направи и рачно, но многу попрактично решение е нивното автоматско бришење. Само да напоменам дека при бришење на историјата на веб-прелистувачот, повторното вчитување на сајтовите ќе биде нешто побавно.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4-6/2017. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.