Рубрика: Медицина
Гугл работи на создавање таблетка што ќе открива рак
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11-12/2014.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Интернетскиот гигант Гугл ги поместува границите на технологијата. Станува збор за проектот под називот "Particle Platform", за таблетка којашто во човечкото тело ги открива малигните клетки, но и клетките на некои други тешки болести. "ЛабораторијатаX" на Гугл ќе потроши милиони на проект којшто ако се покаже како што се очекува, ќе биде пресвртница во лечењето на малигни и други болести, бидејќи ќе може да ја открие болеста во нејзината најрана фаза.

Клучни зборови:

Надворешниот уред за следење на наночестичките ќе биде налик на гривна

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11-12/2014. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.