Рубрика: Медицина
Виновникот за појава на канцерот бара лек за него
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Најновото истражување спроведено од научниците на Универзитетот во Манчестер резултира со шокантни вести: ракот е болест создадена од човекот, предизвикана од еколошки фактори како што се загадувањето на почвата и воздухот, но и несоодветната исхрана или диета. Човекот го создал канцерот, но тој денес го бара решението на проблемот, го бара лекот. Најновата метода која има цел како да се "убие" ракот е деактивирање на генот кој е виновен за негова појава или со други зборови кажано метода со предизвикување на предвремено стареење на клетките на ракот.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.