Рубрика: Електроника
Засилувач со feed forward врска
Автор: Игор Мазгански
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/1995.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Уште од самото нејзино поставување, од страна на Х.С. Блек во 1920 година feed-forward (FF) корекцијата на грешка најде своја практична примена во радиофреквентните уреди и микробрановите засилувачи. Поради неможноста на примена на FF на цело аудиофреквентно подрачје, досега таа не се применуваше во излезните аудиозасилувачи. Во поново време овие пречки се надминати со што се овозможи нова примена на Блековата FF врска.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/1995. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.