Рубрика: Електроника
Регулатор на светло
Автор: Маре Миланова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/1995.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во домаќинствата се повеќе се употребуваат регулатори на светлина од светилките. Нивната конструкција е едноставна, сигурна и евтина. Освен тоа оваа регулација се одвива без загуби на енергија. Едно од повеќето можни решенија на регулатор на светлина е прикажано во текстот што следува.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/1995. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.