Рубрика: Омнибус
Sci-Tech времеплов
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2014.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Оваа рубрика е посветена на настани и личности од минатото, кои своевремено ги имаат поттикнато и насочено науката и техниката во насока што резултира со актуелниве научни и технички сознанија и благодати. Настаните се однесуваат на актуелниот месец, а изборот на настаните и коментарите се на нашите стручни соработници.

Клучни зборови:

Во октомври 1957 година лансиран е првиот вештачки сателит Спутник

Во октомври 1833 година е роден Алфред Бернард Нобел, шведски хемичар, инженер, пронаоѓач, производител на оружје...

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2014. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.