Рубрика: Електроника
Линеарно интегрирано коло TDA2030
Автор: Дејан Трпески
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/1995.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Едно од многубројните интегрирани кола кои се користат како НФ-засилувачи во Тв и преносните радио приемници е колото TDA2030. Сместено е во пентават куќиште, TDA2030 може да даде 14W излезна моќност на потрошувач од 4Ω при напон на напојување од ±14V.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/1995. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.