Рубрика: Електроника
Предзасилувач за микрофон
Автор: Страшо Блажевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/1995.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Микрофонскиот предзасилувач чија електрична шема е прикажана на сликата е многу едноставен за правење и остава големи можности за експериментирање со цел да се прилагоди на следниот засилувачки степен и да се добие квалитетен звук.
Ако го направите со елементи чии вредности се дадени во шемата и карактеристиките на предзасилувачот не ги задоволуваат вашите потреби, дотерувањето по ваш вкус ќе можете да го сторите со менување на вредностите на речиси сите елементи.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/1995. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.