Рубрика: Автомобилска техника
Летото доаѓа – провeрете го клима-уредот од автомобилот
Автор: Томе Скендеровски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2014.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Летото е на прагот, а со него доаѓаат и високите температури. Клима-уредите во нашите автомобили интензивно ќе работат. Повеќе од сигурно е дека никој не посакува непријатни изненадувања проследени со дефекти и очекува од нив сигурно и ефикасно да си ја вршат својата работа. Но за тоа е потребен и нашиот влог кој се состои во нивно редовно одржување и правилно користење. Што треба да знае и да практикува секој возач за клима-уредот на неговото возило секогаш да е исправен и сигурно да функционира? Одговорот е во текстот кој следува.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2014. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.