Рубрика: Медицина
Интервју: Петар Стојанов - добитник на наградата "Најдобар млад научник за 2013 година"
Автор: Владимир Филевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4/2014.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Петар Стојанов со неполни 26 години е досега најмладиот добитник на наградата "Најдобар млад научник", награда востановена од претседателот на Македонија, д-р Ѓорге Иванов. Претседателот Иванов во своето обраќање по повод доделувањето на наградата истакна дека досега овој проект потполно ги оправда очекувањата, давајќи охрабрување и поддршка на младата научна мисла. Петар Стојанов во заблагодарувањето за наградата истакна дека таа претставува една силна врска меѓу татковината и неговата сегашна научна работа во странство. Во понатамошниот текст ви го претставуваме интервјуто што го направивме со младиот научник.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4/2014. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.