Рубрика: Информатика
ИДФ2014 Шензен
Автор: Невенка Стојановска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4/2014.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во почетокот на април, Интел го закажа првиот од трите најголеми ИДФ настани во Кина. Овојпат тој се одржа во Шензен, главниот град на првата и една од најуспешните кинески специјални економски зони. ИДФ се надоврза на минатогодишниот настан од Сан Франциско, продолжувајќи ја идејата за интелигентна облека и накит, но се чини дека ова беше само загревање. Претставени беа и неколку хардверски новини – ново семејство на процесори и Real Sense 3D-камера, беше најавена нова генерација на процесори, беа демонстрирани првиот интегриран безжичен и 3G SoC, USB 3.1, нова оптимизирана верзија на Андроид, како и повеќе други новости врзани со Интернетот на нештата. Но да започнеме со ред.

Клучни зборови:

Новиот Интел Едисон, најмалиот PC на светот

Деби на новото семејство процесори Braswell

Дел од презентацијата на Брајант за центрите за податоци.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4/2014. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.