Рубрика: Автомобилска техника
Францускиот летачки автомобил Vaylon Pegase
Автор: Томе Скендеровски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/2014.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Како најефикасно се надминуваат препреките кои стојат пред класичниот off и on road автомобил? Едноставно, со вградување опција која овозможува автомобилот да лета, покрај онаа "основната" – да може да вози по копнен пат. Француската фирма VAYLON развива прототип на такво возило, наречено PEGASE (името на митолошкиот коњ со крила), за кое се заинтересирани и француските вооружени сили. Во текстот што следува, прочитајте повеќе за тоа интересно возило.

Со разочарување ја примив информацијата за овој автомобил, објавена во повеќето наши медиуми и портали, како и во повеќето балкански портали. Неистражена вест, погрешен превод, слепо преземена вест од други медиуми, погрешна фотографија – со еден збор, дезинформација или информација која за ништо не служи. Се заинатив, истражив, и ја донесувам оваа информација онака како што прилега на професионалци во професионален медиум. Па, да почнам.

Клучни зборови:

Погрешната слика на Пегаз којашто ја објавија речиси сите македонски и балкански портали

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/2014. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.