Рубрика: Автомобилска техника
Тојота Авенсис
Автор: Љубиша Трипуноски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2003.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Тојота Авенсис (Toyota Avensis), за разлика од последните јапонски претставници во средната класа (Nissan Primera, Mazda 6 и Honda Accord), изгледа посмирено, асоцирајќи елеганција, но во малку посмирена форма. Тоа би можело (и би требало) да биде многу мудро решение, зашто сите не сакаат освојувачи и "атлетски" автомобили како Alfa Romeo, BMW или Mazda 6. Авенсис е автомобил што последен се прикажува во својата класа и е плод на добро осмислена стратегија која би требало да ѝ донесе на Тојота 130.000 купувачи годишно.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2003. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.