Рубрика: Аудио и видеотехника
XA20 компактен HD камкордер на CANON
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2014.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Canon XA20 Professional HD е компактен камкордер кој е особено погоден за електронско новинарство и за снимање документарни филмови. Снима на две картички истовремено, па веднаш по завршувањето на снимањето имате подготвена веб-верзија на снимките, но снимката од втората картичка може да се користи и за архивирање или како back up. Камкордерот дава пристојна слика на објектот при само 1,2 лукса, а чини 1600 евра, што воопшто не е многу за еден професионален камкордер.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2014. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.