Рубрика: Аудио и видеотехника
Најдобрата камера за буџетот кој ви е на располагање
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Имате мало студио и сакате да се занимавате со видеопродукција, да снимите спот за реклама, за некоја група или пејач, да направите снимка од свадба, роденден или матурска прослава? Прво и основно што ви е потребно е да набавите камера со која ќе можете да снимате слика и тон. Нивото на расположливиот буџет е лимит, но потребни ви се и уште некои информации за да не зажалите за парите што ќе ги дадете во случај да добиете помалку од очекуваното. За да не се случи тоа, прочитајте го понудениов текст.

Понудата на видеоопрема расте со рекордно темпо. Можеби некои уреди некогаш изгледаат дека се веќе стари, но запомнете дека најновото не е секогаш и најдобро, иако новиот производ најчесто е варијанта на стариот модел со подобрени перформанси. Постојат и уреди на пазарот со сосема нова технологија. Најдобра варијанта е да се набави уред кој си ги покажал добрите и лошите страни, директно употребен за она за што е наменет бидејќи едно е лабораториско испитување, а сосема друго е тестирањето во практика. Така е за сè, па и за камерите за кои станува збор во текстов.

Клучни зборови:

Canon XH

JVC GY-HM700

SONY pmw-ex1r

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.