Рубрика: Аудио и видеотехника
Broadcast Pix Flint: интегриран професионален систем ”End–to–End”
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Broadcast Pix Flint е видеопродукциски систем со интегриран производствен процес од почеток до крај. Flint е систем кој во себе содржи сè: од собирање содржини, преку нивна дистрибуција, до создавање готово видео, и тоа во живо, со помош на разни софистицирани производни алатки. Собирањето и консумирањето содржини вклучува многу различни формати, датотеки, податоци добиени преку Skype, Twitter, Dropbox, Google и друго. Крајниот производ опфаќа HD streaming, снимање до шест професионални HD и SD видео излези. Со други зборови, Flint е професионално решение кое streaming видеопродуцентите го чекаа од поодамна.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.