Рубрика: Аудио и видеотехника
PQA500 систем за анализа на слика
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Брзо, сигурно и објективно мерење на квалитетот на сликата базирано на човечкиот модел на гледање, мерења на квалитет на слика на HD и SD формати, компарација на квалитет на слики со различна резолуција (HD и SD), мерење во различни конфигурации по желба на корисникот, автоматско мерење со различни опции на приказ на резултати, мерење пред конечно инсталирање на системот, тестирање на секвенци и др., се можности или подобро речено подобности што ги дава PQA500 на Textronix, уред каков што одамна посакуваа сите што се занимаваат со оваа проблематика, а кој беше презентиран на NAB2008 година! За да дознаете повеќе, прочитајте го текстов.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.