Рубрика: Автомобилска техника
Изложба на класични возила БИТФЕСТ – 2013
Автор: Перица Поповски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во склоп на овогодинешниот БИТФЕСТ, осми по ред под покровителство на градоначалникот м-р Владимир Талевски, се одржа и изложба на класични возила во организација на О.К. РЕТРО ФРЕАКС БИТОЛА.

Клучни зборови:

Мотор на Ситроен 2CV

Мотор од постар модел на Опел

Никола Митревски (десно) покрај реставрираниот 2-CB Citroen

Опели на изложба.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.